Midsommarfirandet 83-2

Från MHF-Wiki
Version från den 14 januari 2024 kl. 11.58 av Lennart (diskussion | bidrag) (Ny sida)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Midsommarfirandet

Som  vanligt förr om åren, var  det även i år en arbetssam tid, inför Wiknerspelen  på  Kaserna, innan allt var klappat och klart inför den årliga träffen i naturskön miljö.

Ett  underbart och friskt sommarväder  är alltid en förutsättning för att  allt skall fungera, och bättre väder än i år, får man söka efter. Musiken  i den traditionella uppmarschen  från bron till området, utfördes i år av dragspelsklubben,  och till dessa taktfulla toner följde många   med i tåget, både hantverkare och folkdräktsklädda, icke att förglömma   de tre flickorna som bar fanorna och gingo i täten.

Festligheterna inleddes med  att  hembygdsföreningens    ordförande Gunnar  Hälldén hälsade alla besökare välkomna, varefter Gunnar Dahlqvist höll talet till bygden, till den historiska omgivningen och till minnet  av bygdens son, Wikner.

Det gavs konsert av dragspelsklubben,  som ett av de första inslagen, varefter  PRO-kören i Strömstad, under ledning av Sture Brundell, utförde ett uppskattat program med sång och musik.

Hantverkarnas timme,  på  eftermiddagen, är alltid ett uppskattat inslag som utförligt visar hur det går till, att visa fram alla gamla yrken från svunnen tid och med delvis äldre redskap.

Varmast hade säkerligen de kvinnor som skötte bakningen av s.k. "lefsor", ett bakverk som uppskattas av  många besökare, och som alltid har en strykande åtgång. Men även kaféet hade en jämn ström av kunder, och läskedrycker, kaffe och korven hade en jämn åtgång. Pensionärernas teatergrupp visade en färdighet som aldrig förr, genom att framföra ett roligt och underhållande spel som hette "Alida och Isabella", och som i stora drag handlade  om tvistigheter om en båt och där kontrahenterna hade var sin uppfattning om äganderätten.

En  för dagen inrymt poststation var Wiknerstugan och där folk köpte kort och frimärken och skickade till vänner och bekanta. Till sist kan noteras efter en lyckad dag, att den nya, sanitära anläggningen  togs i bruk och visade sig helt perfekt och är ett av det bästa i byggnadsväg   som föreningen åstadkommit  under  alla år. Och redan nu, planeras inför nästa års Wiknerspel, var det då månde bliva.

Ur Munkedalsbygden 1983-2